Over mij

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jacintha en ik ben 25 jaar. Ik kom uit het pittoreske Brummen maar woon tegenwoordig samen met mijn vriend in Den Bosch. In het dagelijks leven ben ik Taal- en Spraakpatholoog en student logopedie aan de HAN in Nijmegen.

Op 24-jarige leeftijd kwam ik erachter dat ik borstkanker had. Ik voelde een knobbeltje onder de douche en had natuurlijk nooit verwacht dat het ook echt borstkanker zou zijn. “Er zijn nog 100 andere opties”. Maar ik had de pech dat het wél borstkanker was.

De afgelopen tijd ben ik bij wijze van dagboek, verhalen gaan schrijven. En ik wil jullie met dit verhaal informeren, inspireren en misschien wel iemand de chemo doorhelpen! Ik zal vertellen over de kanker, en alles wat erbij hoort, maar ook vooral hoe mijn leven er nu uitziet. Ik geniet nu namelijk extra van de kleine dingen!

Ik hoop dat jullie mijn blog leuk vinden en dat jullie een berichtje achterlaten! Als je op de hoogte gehouden wil worden van nieuwe posts kan dat. In de zijbalk (of via je mobiele telefoon even helemaal door scrollen naar beneden) staat een menuutje waar je je gegevens kunt achterlaten.

Liefs,
Jacintha

Ik met een hoofddoekje

Ik met een hoofddoekje

16 comments

 1. josé van brenk says:

  Hallo Jacintha, je bent dapper dat je deze zware periode met veel mensen wilt delen.
  Ik wens je ook voor de komende tijd veel kracht, moed en positieviteit toe.

  Ik ben ook in Brummen geboren en ken je moeder eigelijk maar een klein beetje, maar zijn per ongeluk vrienden geworden op facebook.
  Gr. José van Brenk

 2. Sanne says:

  Hoi Jacintha,

  Via via op internet kwam ik vanavond op je blog terecht. Veel herkenning, fijn om te lezen (en ook te lachen). Ik heb 5 januari de diagnose borstkanker gekregen en vorige week maandag mijn eerste chemo.
  Bedankt voor je verhalen en tips!!!

  Lieve groetjes Sanne

  • Eef says:

   Dag Sanne,
   Ik kreeg op 12 januari de diagnose. Heb vorige week mijn 2de chemo gekregen. Momenteel heb ik vooral last van een raar en vervelend gevoel in mijn neus. Moeilijk te omschrijven. En een intense geur. Ook de vermoeidheid neemt toe. Hoe voel jij je?

   • Sanne says:

    Hoi Eef,

    Wat erg om te horen van je diagnose. Mijn neus is vooral heel erg droog en doet hierdoor pijn. Ik heb vorige week maandag mijn derde chemo gehad en herken het dat de vermoeidheid toeneemt. Sinds de 2e kuur krijg ik neulasta, een injectie om de wittebloedlichaampjes op tijd omhoog te krijgen voor de volgende chemo. Die bijwerkingen zijn niet zo fijn. Heb dan 2 dagen flinke pijn in mijn hele lijf. Ik ben altijd blij als de eerste week voorbij is en de goede dagen weer gaan komen.

 3. Eef says:

  Dag Sanne,

  Heel herkenbaar allemaal. Ik hoop ook op 2 goeie weken nu, en heb dan ook allerlei plannen… Heb jij ook om de 3 weken chemo? En daarna (na 4keer) 12 keer wekelijks? En ook nog bestraling daarna?

  Groeten

 4. Sanne says:

  Hoi Eef,

  Ik heb inderdaad ook om de 3 weken chemo en dat zijn dan 4 kuren. En dan die 12 weken iedere week chemo. Een heel traject he. In de week van 11 juli ben ik klaar.
  Daarna word ik geopereerd en vervolgens nog bestralingen.
  Wat leuk dat je plannen heb gemaakt voor die 2 weken. Doe ik ook altijd.
  Hou je nog rekening met die vatbare dagen tussen dag 10-14?

  Groetjes Sanne

  • Eef says:

   Dag Sanne,
   Mijn operatie is al achter de rug, die kwam eerst. Ik houd eigenlijk geen rekening met die vatbare dagen. Ik moet wel iedere keer rond die periode naar de huisarts om bloed af te nemen. Waar houd jij dan rekening mee in die dagen? Ik heb vandaag neuszalf gekregen en ik moet zeggen dat het wel iets verbeterd is ….
   Groetjes Eef

   • Sanne says:

    Hoi Eef,
    In die dagen mag ik geen contact met mensen die verkouden zijn of griep hebben. Daar let ik dan wel op. Ik moet altijd in de 3e week op de vrijdag bloed prikken om te kijken of de waardes goed zijn .
    Wat fijn dat de neuszalf helpt! Hoe heet die?
    Groetjes Sanne

 5. eef says:

  Dag Sanne,
  Ik dacht dat ik reeds geantwoord had op je vraag maar ik vind dat hier niet terug, vreemd!
  De neuszalf heet vitapantol, en bij mij helpt die echt heel goed. Ik zit momenteel in de betere dagen en geniet met volle teugen!
  Veel succes bij je volgende chemo!!
  Groetjes Eef

Geef een reactie