Mijn eerste post!

Blog borstkanker

Een collage van mij met lang haar, kort haar en hoofddoekje.

Hier is hij dan; Mijn eerste verhaal op deze blog. Wie had ooit gedacht dat ik nog eens zou gaan schrijven? Maar in het afgelopen jaar heb ik zoveel meegemaakt, dat ik het van me af ben gaan schrijven.

Ik ben geen schrijver, geen journalist, maar gewoon een meisje van 24 (en inmiddels 25) dat borstkanker kreeg. En ook al houd ik enorm van taal (als taal- en spraakpatholoog), schrijven is niet mijn sterkste kant. Ik wil jullie met mijn blog vooral informeren en inspireren! Want naast alle narigheid van dit jaar, waar ik zeker over zal vertellen, waren er ook veel mooie momenten die ik juist nu extra ben gaan waarderen.

Daarnaast probeer ik nu een gezondere levensstijl toe te passen. Voordat ik ziek werd vond ik dat allemaal maar onzin. Doe maar lekker normaal, voor mij geen geitenwollensokken gedoe. Maar tijdens het hele proces, en mede dankzij het lezen van wetenschappelijke artikelen, ben ik erachter gekomen dat het hebben van een gezonde levensstijl de kans op terugkeer kan verkleinen. En ik zou natuurlijk gek zijn als ik die kans niet met beide handen aangreep! Niet dat mijn levensstijl hiervoor heel slecht was (ik rookte niet, dronk in het weekend een biertje en at als de gemiddelde student), maar het kan altijd beter. Al zul je mij niet gauw zien knabbelen op een stukje bleekselderij, het moet wel leuk blijven. Ik probeer een goede middenweg te vinden, een verbeterde versie van mezelf te worden; Jacintha 2.0.

Ik wil jullie dus meenemen in het leven van een 25-jarige die kanker kreeg, maar ook zeker in de goede afloop en het vervolg daarop! Alvast veel leesplezier en stel gerust vragen als je ze hebt!

Loading

19 comments

 1. Wilma says:

  Hoi nichtje,
  We waren vandaag bij je zus in Nijmegen en hoorden dat je een blog was begonnen. Dus meteen maar even gekeken. Hardstikke leuk en ik ben benieuwd naar de volgende verhalen.

 2. Marije says:

  Hoi Jacintha,

  Leuk en knap dat je gaat bloggen over wat je hebt meegemaakt en je leven nu!
  Ontzettend knap hoe jij je er (samen met je familie) doorheen hebt geslagen!
  Ik ga je blog zeker lezen.
  Groetjes en liefs Marije

 3. HM .Oldenbeuving-Dijkman. says:

  Lieve Jacintha,
  Geweldig om je eerste blog te mogen lezen. Wij leefden al met je mee en mochten al delen in jouw stap naar de genezing van borstkanker. Het bijzondere van dit blog is, dat wij het nu kunnen lezen. Hoe jouw beleving een andere draai gaf aan de gewone daagse dingen. Wij zullen dan ook je blog blijven volgen. Lieve gr. Hilda & Aaldert.

 4. Emma vd m says:

  hee Jacintha,

  Knap van je om deze blog te starten en te vertellen/ schrijven over de afgelopen tijd. Ik zal je verhalen lezen.

  Liefs,

  Emma Vd m

 5. Nancy Oldenbeuving-Wiegman says:

  Hai meisje, wat een geweldig idee. Aan de ene kant alles van je af schrijven en aan de andere kant kun je er vrouwen, die hetzelfde moeten doormaken, ontzettend mee/bij helpen. Diepe buiging als vanouds. Dikke knuffel.

 6. Mieke Goosens says:

  Hey Jacintha, wat schrik ik hier van. Heel dapper dat je hier een blog over maakt! Wat je moeder al schrijft: diepe buiging! Ik zal het zeker volgen. Respect!

 7. Ben Oldenbeuving says:

  Hoi Meissie, ik ben ongelofelijk trots. Veel meer kan ik op dit moment niet verzinnen want alles komt, vergeleken bij jouw teksten, alleen maar als onzin over. Oh ja, wat ik nog wel kan schrijven, als mijn toetsenbord nog werkt, dat er een paar dikke tranen van puur respect, trots en liefde over mijn spatiebalk stromen. Hulde meid !!

 8. Jannette says:

  Lieve Jacintha, al eerder tegen jou gezegd, wat ben jij een sterke vrouw en een voorbeeld voor heel veel mensen. Hier kan men alleen maar respect voor hebben. Door jouw verhaal te delen zul je veel mensen tot steun kunnen zijn en laten zien dat er zoveel is om voor te knokken! Diepe, diepe buiging! Dikke knuffel

 9. Wessel says:

  Wat een mooie website, met een eigen domeinnaam, stoer hoor! Als je ooit hulp nodig hebt met domeinnamen, webhosting of WordPress weet je me te vinden he!

  PS
  Haha, Jacintha 2.0. Gelukkig hield Jacintha 1.0 toch al niet van chocola :).

 10. Karin says:

  Van mijn zoon Wessel kreeg ik je blogadres omdat ik van blogjes lezen hou, en er zelf ook een heb/had. Mooie website heb je, hopelijk komen er nog veel (persoonlijke) schrijfsels, ik lees ze graag.

Geef een reactie