Brief aan jongere zelf

Lieve Jacintha (18),

Wat heb jij het goed voor elkaar zeg. Leuke mensen om je heen, leuke hobby’s en op school is het ook nog leuk. Al vind je dat laatste op dit moment waarschijnlijk niet. Wacht maar af, over een paar jaar denk je daar heel anders over! (Oh man, ik lijk wel een oude vrouw, maar het is wel de waarheid.)

Jacintha (18)

Jacintha (18)


Je denkt dat je al heel wat levenservaring hebt. En voor een meisje van 18 heb je dat ook wel hoor. Maar oh boy, is there something in store for you!

Op je 24ste gaat jouw leven ingrijpend veranderen. Ik vertel nog niet wat, daar heb je nu helemaal niks aan, maar dat het groots en meeslepend is mag je van mij aannemen. Er zullen in die tijd hele lieve mensen bijkomen maar er zullen er ook een heel aantal wegvallen.

Maar dat wil absoluut niet zeggen dat je dan een heeeel zwaar leven hebt. Er bestaan namelijk hele knappe dokters die alle pijn komen verzachten. Ook ga je heel veel over jezelf leren! Zo weet je dan bijvoorbeeld zeker wie de liefde van je leven is. Daarnaast kom je erachter op wie je voor het leven kunt bouwen, wie je ’s nachts wakker kan bellen. Al zou ik je dat laatste niet echt adviseren, mensen gaan schrikken als jij belt.

“Waar kan ik tekenen?” hoor ik je zeggen. Nou, zo leuk is het nou ook weer niet. Het wordt soms best zwaar. Soms zul je alles vervloeken en weg willen rennen naar een onbewoond eiland (inclusief palmboombladeren en knappe serveerders, dat wel). Maar dat ga je niet doen; jij kan dit! Jij slaat je hier, samen met alle lieve mensen om je heen, doorheen.

Voor nu; geniet! Wees niet onzeker, doe leuke dingen, bel de komende tijd extra veel en ga een keer extra de kroeg in. Misschien loop je die liefde van je leven dan al eerder tegen het lijf!

Liefs,
Jacintha (25)

Jacintha (25)

Jacintha (25)

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

3 comments

  1. Wessel says:

    “Ik vertel nog niet wat, daar heb je nu helemaal niks aan”… stukje verderop… “dokters die alle pijn komen verzachten”. Ik zou toch wel een beetje zenuwachtig worden als ik zo’n brief kreeg :P.

Geef een reactie