Vakantietips

Voordat ik op vakantie ging, had ik niet eens bij stil gestaan dat ik nog wel eens tegen dingen zou kunnen aanlopen. Toch ben ik deze vakantie een paar dingen te weten gekomen die ik graag met jullie wil delen. En hopelijk maakt dit de vakantie van lotgenootjes (en misschien ook wel van de “normale” Nederlander) nog mooier dan die van mij!

Antizweet zonnebrand
Wát een ontdekking! Zeker voor de dames met opvliegers; een echte aanrader. Deze zonnebrand is eigenlijk bedoeld voor sporters, maar ik kwam erachter dat het ook fantastisch blijft zitten tijdens een opvlieger! Ik krijg er niet eens voor betaald, maar mijn advies is; ren in 1 rechte lijn naar het Kruidvat en kopen die handel!

Waaier
Ook een goeie voor de dames met opvliegers: een Spaanse waaier. Die van mij heb ik, hoe kan het ook anders, vorig jaar gekocht in Sevilla maar je kunt ze tegenwoordig overal kopen! Als ik weer een opvlieger had, pakte ik dit ding uit m’n handtas en kon ik een beetje afkoelen. En Niels was ook heel blij met me, want die heeft het eigenlijk altijd warm en kon dus ook altijd wel wat wind gebruiken!

Met mijn waaier!

Met mijn waaier!


Zwemschoenen
Dit is echt een mastertip, dus doe er je voordeel mee;) Ik was er al wel achter dat mijn huid na de chemo dunner was geworden, maar hoeveel dunner kwam ik achter tijdens een dagje in het aquapark. Ik droeg al de hele vakantie zwemschoenen (van die hele charmante), maar ik dacht; in een aquapark heb ik die niet nodig dus die laten we lekker in het appartement. Maar nooit bij stilgestaan dat die tegels onmeunig heet worden (sorry maar onmeunig is echt het enige passende woord bij deze uitdrukking)! Ik had serieus de blaren onderop mijn voeten staan! Dus toen heb ik uit pure wanhoop een nieuw paar zwemschoenen gekocht in het winkeltje daar. Maak dus niet dezelfde fout als ik, en sjouw die schoentjes overal mee naartoe.

Voor degenen die meteen naar de winkel willen rennen: zo zien de zonnebrand en de zwemschoenen eruit!

Voor degenen die meteen naar de winkel willen rennen: zo zien de zonnebrand en de zwemschoenen eruit!


(Oude) armkous
Ik heb er nog weinig over geblogd, maar het is al wel eens voorbij gekomen dat ik door de operatie een oedeemarm heb gekregen. Door het verwijderen van de lymfeklieren, kan mijn arm niet meer zo goed met vocht overweg. En laat vocht nou net datgene zijn dat vrijkomt bij stress of bepaalde activiteiten. Resultaat: dikke arm. Maar hoe hou je die arm nou stabiel op vakantie? Tijdens het autorijden kwam ik erachter dat mijn arm dikker werd, dus heb ik meteen m’n kous aan gedaan. Later kreeg ik van de fysio te horen dat je door de houding tijdens het rijden de belangrijkste lymfeknoop in je schouder op slot zet, en dat het dus ook niet zo gek was dat ik een dikke arm kreeg. Doe dus altijd je kous om als je lang gaat rijden! Daarnaast adviseerde de fysio mij een oude kous (-achtige) mee te nemen voor tijdens het zwemmen. Zo kan mijn arm niet verbranden (want verbranden betekent vochtaanvoer, en dat kan m’n armpje niet meer) en blijft hij ook nog lekker koel! Niet heel fashionable, maar wel lekker praktisch!

Be a brownie en geniet
Net vertelde ik al dat mijn huid dunner is geworden, maar hij is ook op een andere manier veranderd. En dat is helemaal zo vervelend nog niet! Ik ben namelijk nog nooit zo bruin geworden. Er zitten dus ook best pluspunten aan het ondergaan van chemo;) Maar alle gekheid op een stokje, waar ik mee af wil sluiten is dit; geniet! Geniet van alles om je heen en wees blij dat je dit alles op dit moment kán doen. Ik was dat in ieder geval wel!

Gewoon wat vakantiekiekjes!

Gewoon wat vakantiekiekjes!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 comments

  1. Wessel says:

    Gelukkig dat je er een foto bij had gedaan, want ik stond al bijna bij de kruidvat zonder dat ik wist wat ik nu eigenlijk moest hebben. 🙂

Geef een reactie