Leef

Ik ging een paar weken geleden op bezoek bij Amma, m’n oma voor degenen die mij niet kennen. Waarom nou Amma? Omdat ik vroeger als kleine Jacintha geen “o” kon zeggen en dus ook geen “oma”. Ik heb daar toen Amma van gemaakt en dat is nooit meer weggegaan.

Goed, ik was dus bij Amma. Ze had de tv aanstaan en vertelde dat ze hem even aan wilde laten staan omdat de nieuwe nummer 1 zo zou komen. “Volg jij dat niet? Dat is een heel leuk nummer?” Ik dacht aan Adele, Justin Bieber, of bijvoorbeeld Miss Montreal of Kensington? Nee, vertelde Amma, die leuke man uit GTST zit erin. Ik had werkelijk waar geen idee, dus wachtte het af.

motto na kanker

Een selfie met Amma en Ramona!


Na een aantal nummer kreeg ik door dat ik niet naar de Nederlandse top 40 keek, maar het Tros muziekfeest. De eerdere suggesties vielen dus af. Het verbaasde me dat Amma naar dit programma keek, ik kende deze kant nog niet van haar! Ik kan dit type muziek soms namelijk ook erg waarderen, dus we vonden elkaar in het Tros muziekfeest. Lekker meebleren met Nederlandse teksten, heerlijk!

Toen kwam de nummer 1: André Hazes jr. met “Leef”. Tijdens het spelen van de clip bleek dat “de man uit GTST” Bartho Braat (beter bekend als Jef) is. Hij speelt in de clip de man waar het over gaat. Samen met Amma heb ik meegezongen en genoten van dit nummer. En voor degenen die nu ontzettend benieuwd zijn;

Maar eigenlijk is het meer dan alleen een mooi nummer. Het refrein staat precies voor hoe ik me de laatste tijd voel;

Leef, alsof het je laatste dag is,
Leef, alsof de morgen niet bestaat.
Leef, alsof het nooit echt af is,
Leef, pak alles wat je kan.

In een eerdere blog gebruikte ik een quote van TLC; “I’ve got one life to live and it damn sure better count.” Ook een mooie uitspraak, maar het feit dat mijn Amma zo gek is op dit nummer maakt dat juist dit stukje tekst extra bijzonder is. Mijn Amma die me juist die positiviteit heeft meegegeven. Als er iemand positief in het leven staat is het Amma. Je zult haar nooit horen klagen, ze zal al-tijd doorgaan. “Het kan altijd erger” is haar motto.

Dus sorry quote van TLC, maar mijn lijflied/spreuk is bij deze bepaald; Leef, alsof de morgen niet bestaat. Een quote die vertelt waar het op staat, leef en geniet! En een quote die voor mij extra bijzonder is omdat ik automatisch aan mijn lieve Amma denk die zo enthousiast aan het meezingen was op de bank. Prachtig!

Loading

4 comments

  1. Ben says:

    Haha, “kon ik de ‘o’ niet zeggen”. Jullie konden beiden al eerder praten dan huilen. Je allereerste woordje was “mama” en het tweede was “amma”. Daarna kwam het finetunen en werd het geleidelijk aan “oma”. Later kwam ik aan de beurt en kon je ook “papa” zeggen. Maar toch, een mooi verhaal, dat wederom de kern van het bestaan raakt.

Geef een reactie