Griep na chemo

Daar lig ik dan, op de bank. Carnaval is me niet in de koude kleren gaan zitten. Huize Oldenbeuving-Jansen is veranderd in een ziekenboeg. En als er iemand is die dat een jaar geleden niet zag aankomen, was ik het wel!

Griep na chemo

De oh zo fijne maar koude boosdoener: carnaval 2016!

Tijdens de chemo heb ik al die tijd gedacht, en geuit, dat ik daarna nooit meer ziek zou zijn. Ik zou het misschien wel worden, “maar ik wist hoe een chemo was dus een griepje viel daarbij in het niet”. Maar oh boy, kom ik daar even op terug!

Een paar maanden geleden begon de ellende, toen kreeg ik voor het eerst in mijn leven wondroos. Blijkbaar heb je daar met een oedeemarm een verhoogde kans op. Binnen een paar uur ging ik van een paar vlekjes op m’n arm en me prima voelen, naar een hele rode arm en hoge koorts. De uren die ik moest wachten op de afspraak met de huisarts waren spannend, want ik zag de rode vlekken steeds verder richting m’n oksel (en dus de rest van mijn lichaam) trekken.

Griep na chemo

Wondroos van een tijdje terug. Links is hoe het begon, en het rode kwam steeds hoger. Rechtsboven m’n goede arm vergeleken met mijn oedeemarm met wondroos rechtsonder.


2 weken heb ik koorts gehad en me onmeunig ellendig gevoeld. Niet te geloven. En nu heb ik griepverschijnselen en kan ik me ook weer heel ellendig en zielig voelen.

Bizar eigenlijk, want alles in mij weet nog hoe die chemo’s voelden en hoe een griepje daarbij in het niet valt. Maar toen was toen, nu is nu. En nu zorgt die hoofdpijn ervoor dat ik gewoon lekker op de bank wil liggen en kopjes thee wil drinken.

Griep na chemo

De bank, thee en mijn favoriete zender in tijden van nood: TLC!


Dus misschien moet ik mijn stoere chemo-idealen uit mijn hoofd zetten. Misschien is het tijd om te beseffen dat ik ook maar een mens ben en dat ook ik ziek kan worden, net als ieder ander. En het is wellicht ook tijd om me daar dan maar aan over te geven in plaats van er tegen te vechten. Dus ik kruip weer lekker m’n bankje op, en hoop er volgende week weer fris en fruitig bij te zitten!

Loading

3 comments

Geef een reactie